Kvinojas enerģijas sirsniņas

Perfekts dienas sākums ! Šīs ”sirsniņas” ir lielisks enerģijas avots pirms fiziskām aktivitātēm kā arī, lai uzsāktu enerģijas pilnu dienu.


1 glāze kvinojas pārslu ( var iegādāties Zaļajā Govī )

1 glāze auzu pārslu

1/2 glāze griķu miltu 

1/2 glāze kapātu mandeļu

1/2 glāze kokosriekstu skaidiņu 

1 gatavs banāns

1 glāze auzu piena ( vai kāds cits augu valsts piens ) 

1/2 glāze kaltētu dzērveņu (var izmantot arī svaigas mellenes vai kādas citas ogas)  

4 dateles (bez kauliem ) 

Vaniļas pāksts 

1/2 tējk. kanēlis

šķipsna sāls 


1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

2. Atsevišķi,ar rokas blenderi, sablendē banānu ar datelēm un pienu. Pievieno vaniļu ( to atgriež un ar nazi izkasa pāksts iekšieni )

3. Banāna masu pievieno sausajām sastāvdaļā un visu kārtīgi samaisa.

4. Uz cepešpannas izklāj cepampapīru un vienmērīgi izklāj sagatavoto masu (masai jābūt diezgan stingrai, lai to varētu izklāt ar roku vai virtuves lāpstiņas palīdzību ) Cep 10 min 180C.

5. Cepampannu izņem no cepeškrāsns.

6. Sagatavo vēl vienu cepešpannu un tajā izklāj cepampapīru – to uzliek virsū pannai kurā atrodas cepamā masa un apgriež otrādāk, lai masa izceptos vienmērīgi no abām pusēm.

7. Ņem sirsņiņas formu un izspiež uz cepamās masas, var izmantot jebkādu citu formu vai arī ar nazi izgriezt batoniņus.

8. Masu liek cepeškrāsnī un turpina cept vēl, apm.10-15 min /180C

*Sirsniņas var uzglabāt noslēgtā traukā vairākas dienas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s