Kale & Kvinojas Salāti

Kale kāposts ir viens no pilnvērtīgākajiem dzelzs avotiem, kā arī veselīgākajiem zaļumiem  pasaulē. Un , kas var būt vēl labāk ,ja spēj apvienot garšīgo ar veselīgo !!!

Iespējams salātu sagatavošanas metodes var šķist nedaudz dīvainas, taču šis veids tiešām ir pārbaudīts un ir visefektīvākais,jo tiek atbrīvotas kāposta smaržas un garšas, kā arī to ir vieglāk sagremot.

11713557_901088196629258_1633619617_n


1 glāze izvārīta sarkanā kvinoja 

 2-3 lielas saujas kale lapu kāposts( saplucināts , bez kātiem ) 

1/2 glāze apceptas saulespuķu sēklas

1/3 glāze valrieksti

1 tomāts

1 vārīta biete 

1 gurķis 

Citrona sula ( no pus citrona )

Oliveļļa + tumšā sezama eļļa

3-4 ēdamk. rauga pārslas


1.Izvāra kvinoju ( pirms tam noskalojot )

2. Kāposta lapas atdala no kātiem . Tās ieliek plasitkāta pārtikas maisā, aiztaisa ( no maisa izspiež gaisu )  un dauza ar virtuves āmuru ( var plucināt un spaidit ar rokām, taču tas nav tik efektīgi, jo kāposta lapas ir diegan cietas un sīkstas, dauzot kāposts kļūst daudz mīkstāks, sulīgāks un aromātiskāks)

3. Nedaudz sasmalcina valriekstus.

4. Valriekstus kopā ar saulespuķu sēklām apgrauzdē.

5. Tomātu , bieti un gurķli sagriež lielos gabalos.

6. Visas sastāvdaļas ļoti kārtīgi sajauc kopā, pievienojot bagātīgi daudz rauga pārslas. ( pirms pievienošanas kvinoju, riekstus un sēklas atdzesē )

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s