Rīsu papīra ”spring rolls”

 

 


5 sloksnes rīsu papīrs

1 burkāns

1/3 sarkanais kāposts

1 avokado

Puse fenhelis

Sauja enoki sēnes

Marinēts ingvers

150 g.  smalkās rīsu ”glass” nūdeles

Bunte pētersīlis , koriandrs ( lapas )

rcei:

1 tējk. grauzdētā tahini

1 ēdamk. sojas mērce

1 tējk. agaves sīrups

1 tējk. olīveļļa

1 tējk. tumšā sezama sēklu eļļa

1/2 kapāta chilli


1. Burkānu, kāpostu un fenheli sagriež strēmelēs.

2. Avokado sagriež gareniski un pārlej ar laima sulu, lai tas nekļūst brūns.

3. Enoki sēnes viegli apcep uz pannas un nosusina uz papīra salvetes.

4. Verdošā ūdenī iemērc rīsu nūdeles 2-3 min. , izņem ārā un noskalo ar ledus aukstu ūdeni.

5. Lielā bļodā ielej vēsu ūdeni, tajā iemērc rīsu papīra sloksni, tā, lai tā nesalocītos , atstāj uz 1 min. līdz tā kļūst mīksta. To uzmanīgi izņem ārā un izklāj uz dēļa .

6. Uz papīra sloksnes, sev tūvākajā malā gareniskā ( horizontāli )  kaudzītē saliek dārzeņus, ingveru un rīsu nūdeles. Pāri pārlej nedaudz mērces.

7. Dārzeņus stingri aizrullē līdz vidum  tad ieloka ārējās malas, ieliek pētersīļa vai koriandra lapiņas, aizloka līdz galam un pārgriež uz pusēm.

Mērcei:

1. Visas sastāvdaļas ielej bļodiņā un kārtīgi samais ar rokas blenderi vai kuļamo.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s