Dārzeņu Buljons

Dārzeņu buljons ir ļoti viegli pagatavojams un ļoti noderīgs dažādu citu ēdienu gatavošanā. Iesaku to vienmēr laicīgi sagatavot un glabāt saldētavā, tad vienmēr vari ātri pagatavot dažādas zupas, risotto un sautējumus. Tas ir arī lielisks veids kā lietderīgi iztīrīt ledusskapi, ja sakrājušās dažādas saknes un dārzeņi un nezini, ko ar to iesākt. Buljona gatavošanā var izmantot daudz un dažādus dārzeņus un zaļumus.

Jums piedāvāju manu iecienītāko variantu.


1 selerijas sakne

2  bietes 

2 burkāni

3 Sīpoli

6 ķiploka daivas

Petersīļu, diļļu kāti

Sauja sēnes

Lauru lapas

Pipari

Šķipsna sāls 

Rozmarīns, timeāns


1. Visu sagriež gabalos un liek udenī.

2. Vāra lidz saknes pilnībā gatavas un buljons kļuvis ļoti aromātisks.

3. Pievieno sāli.

4. Buljonu caur sietu pārlej citā lielā katlā.

5. Buljonu izmanto uzreiz vai arī salej noslēdzamos traukos, atdzesē un liek saldētavā .

One thought on “Dārzeņu Buljons

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s