Edamame Humuss

Edamame ir jaunās sojas pupiņas, kas visbiežāk tiek pagatavotas pākstīs. Tās ir koši zaļas un mīkstas tāpēc prasa pavisam nelielu laiku, lai tās pagatavotu -7-10 min, tvaicējot. Tās var izmantot arī kā piedevu dažādiem salātiem, zupām un sautējumiem.

Edamame var iegādāties Rimi veikalos , saldēto dārzeņu nodaļā, vai arī Stockmann. Vēlos piebilst, ka Rimi piedāvātās ir labākā kvalitātē un iesaku gatavot ar tām. 

Šī humusa recepte ir interesanta un garšīga alternatīva klasiskajam turku zirņu humusam.

D779172D-644D-4600-B395-DBB231660A0D

500 g. Edamame ( pākstīs )

1/2 Avokado 

1. Kiploka daiva 

Laima sula ( vesels laims ) 

1. tējk. Tahini

1/2. glāze olīveļļa

2-3 tējk. Svaigi malts kumīns 

Šķipsna sāls

Pavisam nedaudz ūdens 


D353762F-F730-4854-9CBD-137837E8DF49

 1. Edamame tvaicē 7-10 min.

 2. Pupiņas izņem no katla, atdzesē un izloba no pākstīm.

3. Pupiņas liek blenderī un pievieno visas pārējās sastāvdaļas – blendē līdz krēma konsistencei.

 4. Pasniedzot, pievieno pētersīļu lapiņas, nedaudz eļļu un kumīna sēklas.

* Pasniedz kā piedevu dārzeņiem, uz maizes  u.c.

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s