Krāsnī cepts saldais kartupelis ar pētersīļu & bazilika pesto

Saldais kartupelis ir ļoti pateicīgs dārzenis, to tāpat kā ķirbi var gatavot visdažādākajās vairācijās gan pamatēdienos, gan desertos.

Šoreiz Zaļais Zaķis izvēlējās parādīt saldo kartupeli tā visvienkāršākajā gaismā, ļaujot izjust patīkami krēmīgo garšu un gūstot visu labāko no tā.

Dažkārt tās vienkāršākās lietas ir tās labākās. 🙂


 

 

10529442_902451709826240_742556409_n

3  Saldie kartupeļi ( pārgriezti gareniski uz pusēm ) 

2 sarkanie sīpoli 

5 ķiploka daivas 

Pāris zariņi svaiga timeāna

Pipari

Rupjais sāls

1 tējk. Paprikas pulveris

Vīnogu kauliņu eļļa 


1. Uz pusēm sagrieztos kartupeļus liek uz cepešpannas ( apakšā paklāj foliju, tā malas uzlokot uz augšu  )

2. Kartupeļiem pievieno lielos gabalos sagrieztus sarkanos sīpolus.

3. Pievieno timeānu, sāli, piparus un paprikas puveri.

4. Kartupeļus viegli pārslaca ar eļļu un vienmērīgi ierīvē visas garšvielas.

5. Liek cepeškrāsnī uz 40-50 min. /200 C

6. Cepšanas vidū kartupeļus apklāj ar foliju, lai tie neapdeg.

7. Turpina cept līdz tie mīksti.

8. Kad kartupeļi gatavi tos pasniedz ar Pētersīļu & Bazilika pesto un svaigām pētersīļu lapiņām.

 

3 thoughts on “Krāsnī cepts saldais kartupelis ar pētersīļu & bazilika pesto

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s