Melleņu & Zemeņu Svaigās Minī Kūkas

Šīs neaprakstāmi garšīgās minī kūkas izvēlējos gatavot mazākā formā viena iemesla dēļ- es atstāju savu ”lielo kūku” formu savu vecāku mājās, kad pēdējo reizi biju ciemos. 😀 Taču tas nemaina to, cik debešķīgi ņammīgas ir šīs kūciņas un kraukšķīgā virskārta padara tās vēl kārdinošākas… Izbaudiet katru kumosiņu 🙂

35BC7E0C-51D7-4E20-B445-94B05ACB41FF


 

 

Kūkas pamatmasa:

Sauja mērcētu indijas riekstu 

1 Banāns

2 ēdamk. biezais kokospiens

2 ēdamk. kļavu sīrups 

ļaima sula no pus laima

vaniļas pāksts

1/3 glāzes mandeļu piens 

Drumstalas:

2 ēdmak. ātri vārāmās auzu pārslas

Sauja kapātu mandeļu

3 sakapātas dateles- ļoti mīkstas, bez ādas 

Sauja mellenes

+/- 10  Zemenes 


BB92C99A-91A3-4CA5-9404-A6574170A78E

1. Visas, kūkas pamatmasai paredzētās, sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz krēma konsistencei.

2. Visas, drumstalām paredzētās, sastāvdaļas sajauc kopā un labi saspaida, lai nebūtu dateļu gabali.

3. Kūkas pamatmasu sadala divās daļās – vienai pievieno mellenes.

4. Melleņu masu liek formiņās-manis izmantoto formiņu diametrs ir 7cm, tas ir, aptuveni, 2 ēdamk. masas katrā formiņā.

( No šada lieluma formām var pagatavot 8 mini kūkas )

5. Zemenes giež gareniski, plānās šķēlēs.

6. Sagrieztās zemenes izkārto gar formiņu malām, tad uzmanīgi ar ēdamk. liek pamatmasu.

7. Visām sapildītajām formiņām pa virsu uzber labu kārtu drumstalu.

8. Visas formiņas liek saldētavā uz 5-7h.

*Kūkas izņem no saldētavas vismaz 20-30 min. pirms pasniegšanas.

4 thoughts on “Melleņu & Zemeņu Svaigās Minī Kūkas

    1. Sveika Ilona.
      Ļoti atvainojos, izskatās, ka esmu nepilnvērīgi ievietojusi pagatavošanas informāciju.
      Pamatmasa ir jādala divās daļās, jo vienai masas daļai tiek pievienotas mellenes, bet otra daļa diek izmantota zemeņu kūkām, kurās zemenes tiek izvietotas gar kūku formas malām un masa (bez mellenēm) tiek ievietota šajās formās.
      Ceru, ka šī informācija palīdzēja izskaidrot esošo jautājumu.

      Zaļais Zaķis 🙂

      Like

    1. Sveika. Pamatā pamatmasai ir jābūt diezgan šķidrai, jo tā ir jāsaldē, bet ja šķiet, ka tā tiešām ir daudz par šķidru var pievienot vēl kādu banānu vai mērcētus Indijas riekstus. Ceru, ka viss izdosies un sanāks nobaudīt šīs gardās kūciņas! 🙂
      Zaļais Zaķis

      Like

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s