Svētdienas banānu pankūkas

Banānu pankūkas ir mūsu mājas tradīcija gandrīz katru svētdienu un šī svētdiena nav izņēmums 🙂

9FC3315B-0369-458E-954C-26C49FC81FEE


4 gatavi banāni

4 dateles

1 glāze blendētu auzu (ja ir ātri vārāms auzas tad var neblendet) 

1/2 glāzes miltu

1/3 tējk. cepamā pulvera

1/2 glāze auzu piens

1 tējk. kokosriekstu eļļa

vaniļa ( puse no pāksts )

1/2 tējk. kanēlis

Šķipsna sāls


1. Bļodā sagriež trīs banānus un dateles, tiem pievieno koksrtiekstu eļļu un pienu – visu blenē līdz masa kļūst vienmērīga (labāk ar rokas blenderi)

2. Masai pievieno visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

3. Pievieno plānās šķēlēs sagrietu pēdējo banānu un labi iemaisa masā.

4. Atstāj masu 10-15 min.

5. Pannu uzkarsē līdz vidējam karstumam un minimāli ietaukoar kokosriesktu eļļu vai kādu citu cepšanai paredzēto eļļu ( vislabāk izmantot pankūku pannu ar teflona virsmu)

6. Ar ēdamkaroti uz pannas liek mīklu to katru reizi viegli pakratot, lai pankūku formas būtu vienmērīgas .

7. Pankūkas apgroza ik pēc 3-4 min. Tās nevajadzētu pārāk ilgi cept , lai nekļūtu sausas.

*Pasniedz ar kļavu sīrupu un svaigām vasaras ogām.

 

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s