Vecmāmiņas ķiršu pīrāgs

Šajās brīvdienās mēs devāmies apciemot vecvecākus, kas vienmēr izvēršas par dikti mīlīgu pasākumu. Un, protams, tā nebūtu nekāda ciemošanās pie vecmāmiņas, ja atgriezies mājās ar tukšām rokām. Šoreiz mēs tikām pie liela groza saldu un sulīgu ķiršu.

B777AD00-633F-44EA-AD2A-B2EBC99FBE55

 


Pamatenei( pīrāga formas diametrs 28cm ) :

2 glāzes speltas milti + veltnēšanai

1 glāze blendētas auzu pārslas 

5 mīkstās dateles

2 tējk. rīvētas citrona miziņas

2 tējk. kanēlis

1 tējk. malts muskatrieksts

Sauja smalki kapātu pekanriekstu

Šķipsna sāls

1/2 glāzes auksta auzu piena vai ūdens 

Pildījumam:

3 glāzes vecmāmiņas ķiršu ( bez kauliņiem ) 

Vaniļas pāksts

Citrona sula ( vesels citrons ) 

6 mīkstās dateles

1 ēdamk. kukurūzas ciete ( var izmantot arī kartupeļu cieti vai miltus )

2 ēdamk. ūdens

2 ēdamk. auzu krējums 

AC594513-25A9-4BA8-AAD3-E24A3CCE0C04

Drumstalām: 

1 glāze blendētas auzu pārslas 

Sauja kapātu pekanriekstu 

Atlikusī pamatnes mīkla

1 tējk. sarīvētas citrona mizas

1 tējk. malts  kanēlis

1/2 tējk. malts muskatrieksts

1 tējk. brūnais cukurs 


Pamatnes pagatavošana:

1. Bļodā sajauc visas pamatnei paredzētās sausās sastāvdaļas.

2. Miltu maisījumam pievieno aukstu pienu, kas sablendēts ar datelēm un visu labi samaisa.

3. Mīklu izceļ no bļodas un kārtīgi izmīca, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek saldētavā uz 15-20 min.

4. Mīklu izņem no saldētavas un izveltnē apm. 1 cm biezumā.

5. Izveltnēto mīklu viegli uzrullē uz veltņa un atrullē pāri pīrāga formai, to viegli iespiežot iekšā.

6. Mīklu kārtīgi izgludina, noņemot pāri palikušās maliņas un aizlipinot caurumus, ja tādi ir radušies.

7. Miklas pamatnē izdur nelielus caurumus ar dakšas palīdzību, lai mīkla neceltos uz augšu cepšanas laikā.

8. Liek cepeškrāsnī 190 C / 35 min.

Drumstalu pagatavošana:

1. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un kārtīgi saberzē, lai mīkla sadalītos mazos gabaliņos un viss maisījusm būtu vienmērīgs.

Pildījuma pagatavošana:

1.Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu- vecmāmiņas ķiršus liek pannā,tiem pievieno atgrieztu vaniļas pāksti, sakapātas dateles,  citrona sulu un visu nedaudz pasautē.

2. Kukurūzas cieti sajauc ar aukstu ūdeni un kārtīgi smaisa.

3. Ķiršus pārtrauc sautēt un tiem pievieno kukurūzas cietes maisījumu, tad atkal nedaudz uzsilda un liek atsevišķā traukā.

4. Ķiršus liek izceptajā pamatnē( pirms tam izņem vaniļas pāksti), pa virsu uzlej auzu krējumu un uzber bagātīgu kārtu drumstalu.

5. Cep 190 C / 30 min.

4FF1971F-240E-456F-B399-C9D4DB0E6D2E

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s