Saldā kartupeļa Gnocchi ar gailenēm un zaļumu sviestu

Gnocchi izcelsme ir Itālija un to iedala pie pastu ēdieniem. Latviski tos varētu saukt, vienkārši, par kartupeļu klimpām. Oriģināli Gnocchi ir gatavoti no kartupeļiem, miltiem, olām un siera, taču, protams, Zaļais Zaķis nespēlē pēc noteikumiem un ir radījis, ko ļoti interesantu un puncim tīkamu 🙂


1 liels saldais kartupelis

2 nelieli kartupeļi ( vēlams miltaini) 

2 sarkanie sīpoli

6 ķiploka daivas 

2 ēdamk. sojas jogurts

Bunte smalki sakapātu pētersīļu

1 glāze miltu 

Sāls

Pipari

Timeāns 

2 lielas saujas gaileņu 

Zaļumu sviests


FFFFAF95-49E3-45EE-94F8-3D08B270B2FC

Gnocchi pagatavošana:

1.Uz folija liek garensiki uz pusēm pārgrieztu saldo kartupeli, mazos kartupeļus, 1 sagrieztu sīpolu un 4 ķiploka daivas. Visu viegli pārlej ar eļļu un pārber ar sāli un pipariem, pievieno arī svaigu timeānu. Folija malas aizloka, lai viss būtu pārsegts un cep cepeškrāsnī 195/ 40-50 min, kamēr gan saldais,gan parastie kartupeļi pilnībā gatavi.

2. Kad kartupeļi ir gatavi, tos izņem no cepeškrāsns un ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam kartupeļus atdala no mizas un liek bļodā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, masai pievieno jogurtu un visu labi sablendē, lai masa būtu pilnībā gluda. Pēc blendēšanas pievieno kapātus pētersīļus un visu kārtīgi samaisa.

3. Masai lēnām sāk pievienot miltus, kārtīgi maisot. Masai nav jābūt pilnībā stingrai, tai jābūt nedaudz ķepīgai un mīkstai, jo savādāk klimpas izvārot būs ļoti stingrtas un nebūs tik baudāmas.

4. Ar miltainām rokām ņem mīklas gabalus un no tiem uz ,ar miltiem klāta dēļa, rullē mīklas desiņas, tām jābūt diezgan resnām.

5. Kad mīkla sarullēta, to ar nazi griež apmēram 2cm biezumā un katram gabaliņam viegli uzspiež ar dakšas palīdzību.

6. Visus gabaliņus var izkārtot uz lielas virsmas, piemēram,uz  cepešpannas, apakšā paklājot cepampapīru.

7. Katlā uzvāra ūdeni un tam pievieno labi daudz sāls.

8. Klimpas liek verdošajā ūdenī tā, lai katla virsma pārklātos vienā līmenī, ne vairāk.

9. Klimpas vāra apmēram 2-3 min. un tad ar caurdura karoti tās izceļ ārā. Izvārītās klimpas var apklāt ar foliju vai uzlikt vāku, lai tās neatdzistu, kamēr tiek gatavotas pārējās.

Gaileņu pagatavošana:

1. Sarkano sīpolu sagriež ripās un ķiploku smalki sakapā, tos liek uzkarsētas pannā, pievieno svaigu timeānu un viegli apcep.

2. Pievieno gailenes un visu cep kamēr ūdens no gailenēm ir iztvaikojis, to vēlams darīt uz augstas liesmas, lai sēnes nesāk sutināties. Gailenes nevajadzētu cept pārāk ilgi, lai tās nezaudētu savu tekstūru un garšu.

3. Kad gailenes gatavas tām pievieno šķipsnu sāls un piparu.

4. Gailenes pievieno gatavajiem Gnocchi un pa virsu uzliek labi daudz zaļumu sviesta.

FF3F7C28-260B-483D-B5DA-6B7DC028A465

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s