”Fetas” siers

Kurš teica, ka vegāni nevar ēst sieru??? Un kā vēl var!!!

Lai arī šis siers ir izdevies ļoti gards, jāsaka, ka pavisam kā fetas siers tas gan nav, taču tā konsistence un garša tam ļoti līdzinās, un tas lieliski papildina dažādus salātus.

4755218C-40C1-439D-A22B-292E2A36C6CF


1 sauja mērcētu indijas riekstu

2-3 ēdamk. rauga pārslas

Šķipsna sāls

1 ķiploka daiva

70 g. cietais tofu 

Citrona sula ( puse no citrona )

Pavisam nedaudz ūdens 


1. Visas sastāvdaļas kārtīgi sablendē. Ja blenderis nav tik jaudīgs un nespēj pilnībā sablendēt sieru līdz gludai konsistencei, tam var pievienot vēl nedaudz ūdens.

2. Kad masa pilnībā sablendēta to liek biezā marlē, marli kārtīgi nosien un liek virs sieta. Virsū liek kādu trauku un virs tā, ko smagu, lai no siera izspiestu lieko šķidrumu.

3. Kad šķidrums ir izspiest masu liek uz cepešpannas ( apakšā cepampapīrs) un cep cepeškrāsnī, 190 C, kamēr tas kļūst zeltaini brūns. Ja masa šķiet par mīkstu un netur formu, to var likt karstumizturīgajā traukā, iekšā ieklājot sviesta papīru un cepšanas vidū to apgriež otrādi, lai arī apakšpuse var apcepties. Cepoties siers kļūs stingrs.

* Sieru, salauztu gabalos, pasniedz pie dažādiem salātiem vai arī vienkārši lauž un ēd tāpat.

5 thoughts on “”Fetas” siers

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s