Grilētu dārzeņu salāti ar ”fetas” sieru

Vasaras grilēšanas sezonā arī vegāni var uzgavilēt, vēl jo vairāk, tie var baudīt, ko vēl garšīgāku par ierastajām lietām.


 

B8862194-0E8F-4C6F-8752-C8E5394D1F06


1 baklažāns

1 cukīni

1 vesela kukurūza ( pirms tam izvārīta )

1 avokado ( vidēji gatavs ) 

Citrona sula ( no pus citrona )

Olīveļļa

Sāls

Fetas siers


1. Cukīni un baklažānu sagriež gareniskās sloksnēs, tos apslaka ar eļļu un uzber neaudz sāls.

2. Avokado sagriež 4 daļās, pārlej ar nedaudz citrona sulas, lai nebrūnē.

3. Dārzeņus un kukurūzu cep uz uzkarsēta grila līdz veidojās grilam raksturīgais nospiedums. ( var izmantot arī grilpannu) Baklažānus gan vajadzētu cept nedaudz ilgāk, jo, ja tie nav līdz galam gatavi tie garšo kā švamme. Kukurūzu ik pa laikam agroza, lai tā būtu brūna no visām pusēm.

4. Pašu pēdējo uz grila liek avokado, to cep līdz no visām pusēm veidojas resotojums.

5. Kad kukurūza gatava to vertikāli turot ar nazi nogriež to no serdes. To atstāj gabalos, nevis sadrupina pa vienam graudiņam.

5. Kad visi dārzeņi ir gatavi, tos liek bļodā un pievieno citrona sulu, olīveļļu, piparus un sāli, visu viegli apmaisa.

* Salātus pasniedz ar ”fetas” sieru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s