Baba Ghanoush ar Pitas maizi

Baba Ghanoush izcelsme meklējama Vidusaustrumu valstīs, kur tas tiek pasniegts kā uzkoda kopā ar pitas maizi. Šo ēdienu īpašu padara tā īpatnējā, taču patīkamā deguma garša, kas tiek panākta veselus baklažānus dedzinot virs atklātas liesmas vai, mūsdienās, uz grila vai plīts.


 

9C59E952-F6F8-459C-86D7-B14B530EB592

 


Baba Ghanoush:

2 lieli baklažāni

4 ķiploka daivas

2 tējk. tahini

citrona sula ( vesels citrons ) 

Sāls 

Pipari

eļļa

Pitas maize:

1 1/2 glāzes speltas kviešu milti + veltnēšanai

1 tējk. sausais raugs

1/2 glāzes silta auzu piena vai ūdens

1 ēdamk. eļļas

1 tējk. brūnais cukurs

1 tējk sāls


Pitas maize:

1. Miltus izsijā bļodā un tiem pievieno raugu, cukuru un sāli.

2. Masai pievieno siltu pienu vai ūdeni un visu kārtīgi samaisa, izmīca.

3. Mīklu pārklāj ar tīru dvieli un raudzē 1h.

4. Kad mīkla uzrūgusi to vēlreiz izmīca un sadala 7-8 gabalos, no tiem veļ bumbas.

5. Ar mīklas ruļļa palīdzību, izveltnē plānas, apaļas pankūkas, apakšā pakaisot miltus.

6. Uz plīts kārtīgi uzkarsē pankūku pannu, to nedaudz iesmērē ar eļļu. Pannai ir jābūt ļoti karstai.

7. Uz pannas liek izveltnēto mīklu un cep 2-3 min. Tad pārgriež uz otru pusi un cep tikpat ilgi.

8. Pitas maizes apsmērē ar nedaudz olīveļļu, lai tās nekļūst cietas.

 

Baba Ghanoush:

1. Baklažānus nedaudz sadursta ar nazi un liek uz grila vai plīts, lai tie kārtīgi apdeg- tas piedod baklažāniem īpašo garšu, kas raksturīga šim ēdienam.

2. Tikmēr ķiplokus ietin folijā un cep cepeškrāsnī, līdz tie pilnībā mīksti, kā krēms- 20-30min/ 200C

3.Kad baklažāni apsviluši, tos liek cepeškrāsni un cep līdz tie pilnībā mīksti. Ja grilējot ir iespējams grilu aizvērt tad krāsnī cepšana nav nepieciešama.

4.Kad baklažāni gatavi, tos nedaudz atdzesē un izņem tā iekšieni.

5. Masu labi sakapā, tai pievieno izcepto ķiploku, tahini, citrona sulu, sāli, piparus un eļļu. Visu labi samaisa.

6. Baba Ghanoush pasniedz kopā ar pitas maizi, virsū uzberot paris koriandra lapas un nedaudz paprikas pulveri.

EA433B9E-AB8B-40AE-9FE0-D290F785E618-2

 

One thought on “Baba Ghanoush ar Pitas maizi

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s