Plūmju & šokolādes kūka

Šī kūka viemēr tika gatavota dažādos ģimenes un draugu pasākumos. Jau ilgu laiku tā bija pazudusi no svētku galda, jo nebija vegāniska, taču beidzot Zaļais Zaķis ir radijis šīs kūkas vegānisko versiju un kūka ir atpakaļ ierindā, pietam, vēl gardāka  un, protams, veselīgāka, kā iepriekš 🙂


2 gatavi banāni

6 dateles

1 glāze auzu piena

1o  plūmes 

2 glāzes speltas kviešu milti ( var izmantot arī bezglutēna miltu maisījumu )  

Tāfelīte tumšās šokolādes ( bez piena )

2 ēdamk. magones

1 vaniļas pāksts ( pāksts iekšiene)

2 ēdamk. kokosriekstu eļļa

1 tējk. sodas

 sauja kapāti valrieksti vai pekanrieksti  (pēc izvēles)


1. Banānus sablndē ar pienu, kokosriekstu eļļu un datelēm.

2. Masai pievieno magones, sakapātu šokolādi, riekstus un nelielos kubiņos sagrieztas 4 plūmes, visu labi apmaisa.

3. Masai pievieno izsijātus speltas miltus un sodu, visu labi samaisa.

4.  Atlikušās 6 plūmes pārgriež uz pusēm un to virspusē veic divus gareniskus griezumus.

5. Kūkas formu ietauko ar kokosriekstu eļļu un tajā ieber nedaudz miltu, visu izkrata, lai milti pielīp pie kūku formas malām.

6. Kūkas masu liek formā, to izlīdzna, ar nelielām atstarpēm liek plūmju pusītes.

7. Kūku cep 190 C /50 min.

8. Kad kūka gatava, tai ļauj nedaudz atdzist pirms pasniegšanas.

8054EB25-45DD-482F-B603-0B16E4B1DAAB

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s