Cukīni & tomātu pica


Mīklai:

1,5 glāzes speltas milti

1 glāze pilngraudu rudzu milti

1 tējk. sausā rauga

2 ēdamk. vīnogu kauliņu eļļa

1/2 glāze silta piena

2 tējk. sāls

1 tējk cukurs

 tējk. paprikas pulveris

2 tējk. kaltēts oregano

Mērcei:

6 gatavi tomāti

2 sīpoli

3 ķiploka daivas

pāris zariņi svaiga timeāna

pāris lapas svaiga oregano ( var izmantot arī kaltēto )

1/2 tējk. chilli pulveris

1 tējk. brūnais cukurs

šķipsna sāls

Picai:

1 liels  vai vairāki mazi cukīni

2 lieli tomāti

1 sarkanais sīpols

2 ēdamk. rauga pārslas

sauja svaigu oregano vai bazilika lapu

Parmezānam:

sauja sausu Indijas riekstu

2-3 ēdamk. Rauga pārslas

1 tējk. ķiploka pulveris

Šķipsna sāls

Picas mīkla:

1. Miltus iesijā bļodā, klāt pieber raugu, sāli un cukuru.

2. Masai pievieno siltu pienu ( pienam vajadzētu būt remdeni siltam ), visu kārtīgi samaisa un izmīca.

3. Mīklai pa virsu uzber vēl nedaudz miltu, pārklāj ar tīru dvieli un raudzē 40-60 min.

4. Kad mīkla gatavo to vēlreiz kārtīgi izmīca un sāk rullēt apaļā formā. Mīklai jābūt pēc iespējas plānākai.

5. Kad mīkla gatava, to uzmanīgi ieceļ cepešpannā.

Mērcei: (no šīm sastāvdaļām mērces sanāk krietni vairāk, kā pastai nepieciešams, taču mērci var uzglabāt ledusskapī un izmantot dažādiem citiem pastu un dārzeņu ēdieniem )

1. Sīpolus un ķiplokus sagriež šķēlēs un cep uz pannas.

2. Sīpoliem pievieno garšaugus un tomātus. Visu cep līdz tomāti pilnībā zaudē savu formu. Ja nepieviešams var pievienot nedaudz ūdens.

3. Tomātu masai pievieno šķipsnu sāls, cukuru un chilli piparus.

4. Tomātu masu liek blenderī un  kārtīgi sablendē, var blendēt arī ar rokas blenderi.

5. Tomātu merci vienmērīgi klāj uz izrullētās picas mīklas ( 3-4 ēdamk. )

Parmezāns:

1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē uz zemākā ātruma, lai pēc blendēšanas rieksti būtu sīkos gabaliņos, bet ne samalti pulverī.

Pica:

1. Tomātus, sīpolu un cukīni sagliež tievās ripās.

2. Pirmos uz picas pamatnes liek tomātu, tad cukini un beigās sīpolu ripas.

3. Visam pāri pārber rauga pārslas un svaigās oregano vai bazilika lapas.

4. Picu liek uzkarsētā cepeškrāsnī – 240-250 grādos uz augšējās restes, 15-20 min

5. Kad cepšana tuvojas beigām picu izņem no cepeškrāsns, uzber parmezānu un cep atlikušo laiku.

*Pirms picas likšanas krāsnī, tā obligāti jauzkarsē līdz noteiktajai temperatūrai

* Pasniedzot picai virsū  var uzlikt nedaudz pesto

F7D82DEF-4A61-4C37-8196-603B9A417388

One thought on “Cukīni & tomātu pica

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s