Cūku pupu salāti ar tzatziki mērci

Kārtīgam latvietim vismaz vienu reizi gadā tā kārtīgi jāsaēdas cūku pupas…Vegān latvietis nav izņēmums 🙂

93F91853-EC1F-4389-BDA3-1285EF008C11

Salātiem:

+/- 20 cūku pupu pākstis

12 mazi jaunie kartupeļi

sauja jauno zaļo zirnīšu

6 šķēles citrona

olīveļļa

 sāls 

pipari 

Tzatziki mērcei:

Neliela sauja piparmētru lapu

1 tējk. rīvēta laima miza

1 neliela ķiploka daiva

1 mazs gurķis

Laima sula ( puse no laima )

4 ēdamk. sojas jogurts 

Šķipsna sāls


 

1. Cūku pupas ( pākstīs ) apsmērē ar eļļu un liek cepties uz grila. Tās cep apmēram 20 min., līdz pākstis apsvilušas. Kad pupas gatavas tās izņem no to pākstīm un uzmanīgi  izloba no cietajiem apvalkiem, lai nesaspiestu pupas.

2. Jaunos kartupeļus apslaca ar eļļu, uzber sāli un piparus un liek uz grila. Kartupeļus apcep uz grila, taču, ja tie vēl nav gatavi, tad tos ietin folijā un turpina cept uz grila vai arī liek cepeškrāsnī.

3. Jaunos zirnīšus tvaicē, apmēram 5-8 min.

4. Citronu griež šķēlēs, apber ar nedaudz brūno cukuru un liek uz grila. Apcep no abām pusēm. Kad citroni gatavi tos sagriež mazākos gabaliņos- 4-6 daļās.

5. Kad kartupeļi, tos atdzesē un sajauc kopā ar pupām, zirņiem un citronu gabaliņiem, pievieno nedaudz eļļu, piparus un sāli, visu labi samaisa.

Tzatziki:

1.Piparmētru lapas ļoti smalki sakapā.

2. Uz smalkās rīves sarīvē laima mizu, ķiploku un gurķi.

3. Visu sajauc ar sojas jogurtu, laima sulu un sāli.

4. Mērci lej pāri cūku pupu salātiem.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s