Banānu & Melleņu maize

Šī debešķīgi gardā un mitrā maize garšo lieliski gan pie brokastu kafijas, gan kā perfekts vakariņu noslēgums.

Mellenes šo maizi padara īpaši sulīgu un mitru, gandrīz vai krēmīgu.


3 gatavi banāni

5 dateles

1/2 glāze auzu pārslu (ātri vārāmās vai arī maltas )

1 glāze speltas kviešu milti ( var izmantot arī bezglutēn mitu maisījumu )

2 ēdamk. koksriekstu eļļas

1 glāze auzu piena

Vaniļa ( pāksts iekšiene)

Šķipsna sāls

1/2 glāzes kokosriekstu skaidiņu

1 glāze melleņu


1.Banānus sagriež ripiņās, tiem pieiveno dateles, kokosriekstu eļļu un auzu pienu, un visu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi, lai nebūtu konkuļu.

2. Banānu masai pievieno visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

3. Masā viegli iecilā mellenes.

4. Maizes formu viegli iesmērē ar kokosriekstu eļļu, tajā ieber nedaudz miltu un izkrata, lai milti pārklātu visu formas iekšpusi.

5. Masu liek formā un liek cepeškrāsnī  190C/ 50 min.

6. Kad maizi izņem no cepeškrāsns, atļauj tai nedaudz atdzist un kļūt stingrākai.

5D5666E9-0934-4E20-871C-C621C2037FA3

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s