Diedzēto auzu & pilngraudu maize


1 glāze diedzētu auzu ( iespējams iegādāties Rimi un Stockmann veikalos )

1/2 glāzes auzu

1 1/2 glāzes speltas milti

1 1/2 glāze bezglutēna miltu maisījums ( var izmantot arī kviešu miltus )

1 tējk. sausais raugs

2 tējk. maltas linsēklas

1/2 glāzes kliju + pakaisīt zem maizes pirms cepšanas 

1 ēdamk. brūnais cukurs

2 tējk. sāls

1 1/2 glāzes silta ūdens vai piena

2 ēdamk. vīnogu kauliņu eļļa

1 ēdamk. magones

1 ēdamk. sezama sēklas


  1. Visas sausās sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā.
  2. Masai pievieno siltu pienu un eļļu, visu kārtīgi samaisa un samīca.
  3. Kad masa kārtīgi izmīcīta to saveļ bumbā, liek bļodā, pārklāj ar tīru dvieli un raudzē 2h.
  4. Kad masa uzrūgusi to vēlreiz kārtīgi izmīca.
  5. Uz cepešpannas liek cepampapīru un virsū liek maizes mīklu.
  6. Ar mitrām rokā veido garenisku formu un ar nazi tajā veic nelielus slīpus griezienus.
  7. Maizei uzber vēl nedaudz maģoņu un sezama sēklas.
  8. Ņem dziļu cepešpannu vai cepamo trauku, tajā ielej ūdeni un liek cepeškrāsns apakšpusē.
  9. Maizi liek jau uzkarsētā- 185 C, krāsnī. To cep 45-50 min.
  10. Kad maize gatava to ņem ārā no krāsns ,apklāj ar tīru dvielo un ļauj tai atdzist.

CA946D0B-7A62-4D97-B6B5-364D3DF4486B

One thought on “Diedzēto auzu & pilngraudu maize

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s