Vīģu & citrona bonbongas

Šīs apaļās, kraukšķīgi saldās ņammiņas ir nevien super gards, bet arī 100% bezgrēka saldums.


Rieksu masa:

5-6 mīkstas kaltētās vīģes

3 mīkstas dateles

Sauja mandeļu

Sauja pekanriekstu

Rīvēta citrona miziņa ( no vesela citrona)

Citrona sula ( puse no citrona)

3-4 ēdamk auzu piens

Šokolādes glazūra:

pus tāfelīte rūgtās šokolādes

1 ēamk. kļavu sīrups

3-4 ēdamk auzu piens

nedaudz citrona sulas un rīvētas miziņas


1. Vīģes un dateles sagriež mazākos gabalos. Riekstus sakapā. Visu liek blenderī.

2.Masai pievieno auzu pienu un visu blendē līdz masa kļūst ķepīga un vienmērīga.

3. Ar mitrām rokām veido vidēja lieluma bumbas, tās liek ledusskapī un ļauj tām sastingt.

4. Katlā uzkarsē nedaudz ūdens un tam virsū liek trauku. Traukā liek gabaliņos sagrieztu šokolādi un visas pārējās tam paredzētas sastāvdaļas. Šokolādi lēnām izkausē. Kad šokolāde izkususi katliņu noņem no uguns.

5. Vīģu bumbas izņem no ledusskapja.

6. Bombongu uzdur uz kociņa un ar tējkarotes palīdzību to apklāj ar izkausēto šokolādi ( līdz pusei vai pilnībā )

7. Bombongas liek ledusskapī un ļauj šokolādes glazūrai sastingt.

AD50C7DD-D717-470E-B75C-4043B534729A

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s