Vasarīgā zaļo zirnīšu & piparmētru krēmzupa

 


3 ķiploka daivas

1 sarkanais sīpols

Pāris svaigi timeāna zari

1 selerijas kāts

Sauja Indijas riekstu

2 glāzes lobīti zaļie zirnīši

1 glāze auzu piens

1 glāze ūdens

2-3 ēdamk. rauga pārslas

Šķipsna sāls

Bunte piparmētru

Sauja  zaļo zirņu


1. Sīpolus, ķiplokus un seleriju sagriež gablos un apcep katlā.

2. Pievieno timeānu un Indijas riekstus, visu labi apcep.

3. Pievieno zaļos zirnīšus, pienu un ūdeni.

4. Visu vāra kamēr zirnīši mīksti, taču nevāra pārāk ilgi, lai zirnīši nezaudē krāsu.

5. Kad zirnīši gatavi, zupu pārlej blenderī, pievieno sāli un visu blendē līdz vienmērīgai konsistencei.

6. Uz pannas liek atlikušos zirnīšus, tos viegli apcep.

7. Piparmētru smalki sakapā un pievieno zirnīšiem, visu viegli apcep.

* Pasniedzot zupu, pa virsu uzber piparmētru zirnīšus un kapātus indijas riekstus ar rauga pārlām.

EEB3F9CB-2AB9-4672-BDDB-4B852D17FB74

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s