Gvakamole

Šis atkal ir viens no atkarību izraisošajiem ēdieniem, kura nekad nav pārāk daudz!

Gvakamole ir meksikāņu uzkoda,kura gatavošanu aizsāka acteki. Tās pamatā ir gatavi avokādo,kas tradicionāli tiek saspaidīti piestā ar laima sulu un citām piedevām.

Gvakamoli ļoti plaši izmanto kā piedevu kukurūzas čipsiem ”Nachos”, dārzeņiem, uz maizes, salātos u.tt.


 

3D4DE8D5-6205-4B1A-BAE0-23018215AF84

4 gatavi avokado

pus chilli

1 liels tomāts

1/2 sarkanais sīpols

1 daiva ķiploks

bunte korinadra

kumīns -malts

laima sula ( viens vesels laims )

olīveļļa

sāls


1. Ļoti smalki sakapā chilli, ķiploku un sīpolu.

2. Tomātu sagriež uz pusēm,izņem sēklas un sakapā smalkos kubiņos.

3. Koriandru smalki sakapā.

4.Visu sajauc ar laima sulu un olīveļļu, pievieno garšvielas.

5. Avokado sagriež smalkos kubiņos  un kārtīgi samaisa ar pārējām sastāvdaļām. Avokādu var pievienot masai arī veselu un visu saspaidīt ar dakšu.

 

 

1B402588-FFD9-4D67-A66A-B440BBA2FF1A

One thought on “Gvakamole

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s