Krāsnī Cepti Polentas Fri

 


1 glāze rupjā maluma kukurūza- polenta

2,5-3 glāzes ūdens vai auzu piens ( var būt arī 50/50 )

3-4 svaigi timeāna zariņi

Šķipsna sāls

Vīnogu kauliņu eļļa

1 tējk. paprikas pulveris

1. tējk. ķiploku pulveris


1.Katlā uzvāra ūdeni, tam pievieno sāli un timeānu.

2. Karstajā ūdenī ieber polentu un aktīvi maisa 3-5 min , katlu noņem no uguns, uzliek vāku un atsāj 10-15 min.

3. Kad polenta gatava to liek platā kantainā trauka, izlīdzina, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī, lai tā sastingst.

4. Kad polenta pilnībā sastingusi to griež garenos stienīšos un liek uz cepešpannas apakšā paklājot foliju.

5. Polentu pārber ar garšvielām un nedaudz eļļas.

6. Cep cepeškrāsnī 20-30 min. 230C līdz polentas fri kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Cepšanas laikā fri apgroza, lai tie būtu vienmērīgi apcepušies.

*Polentas fri lieliski garšos ar gvakamoli.

2CAF6524-A11E-4ADA-8E80-7529F6BB9134

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s