Banānu kūciņas ar Laima & vaniļas krēmu

Un atkal kārtējais ēdiens, kuru baudot tā vien gribas domāt, kapēc gan mēs visi nevarētu kļūt par vegāniem un ar lielāko prieku, un bezgrēka sajūtu baudīt šīs gardās kūciņas, kad vien mums tīk… Zaļais Zaķis vēl aizprojām nav radis atbildi uz šo vienkāršo jautājumu. 😀

D1A51C27-8614-4C9E-AF76-900BB4F84B68


 Kūciņām:

4 gatavi banāni

1/2 glāze auzu piens 

1 glāze blendētas auzas

1 glāze speltas kviešu milti (var izmantot arī bezglutēna miltu maisījumu)

4 dateles (bez kauliņiem)

1 tējk. kanēlis

1 tējk. soda 

Maza šķipsniņa sāls 

Krēmam:

Sauja mērcētu Indijas riekstu

1/2 glāze biezais kokosriekstu piens

2 ēdamk. kokosriekstu sviests

Laima sula (no vesela laima)

Rīvēta laima miza (no vesela laima)

2 vaniļas pākstis (pāksts iekšiene)

1 ēdamk. kļavu sīrups


Kūciņas:

1. 3 banānus sagriež ripās, tiem pievieno dateles un auzu pienu, visu labi sablendē, lai nebūtu kunkuļu.

2. Banānu masai pievieno visas sausās sastāvdaļas, visu labi samaisa.

3. Masai pievieno mazos gabaliņos sagrieztu pēdējo banānu.

4. Kūciņu masu liek papīra formiņās, apmēram, viena pilna ēdamk. vienā formiņā ( var arī nedaudz vairāk)

5. Kūciņas cep 195C/ 15-20 min.

6. Pirms krēma uzlikšanas  kūciņām ļauj pilnībā atdzist.

Krēms:

1. Visas sastāvdaļas, izņemot laima miziņu, liek blenderī un blendē līdz pilnīgai krēma konistencei.

2. Krēmu liek bļodiņā un tajā iemaisa laima miziņu.

3. Krēmu glabā ledusskapī līdz tas kļuvis stingrs. Ja steidzies, to var ielikt arī saldētavā, taču nevajadzētu tam ļaut pilnībā sasalt.

4. Krēmu ar tējkaroties palīdzību bagātīgi izsmērē uz kūciņu virsmas un pa virsu uzrīvē vēl nedaudz laima miziņu.

7C8E4793-D4B5-4A10-B49A-12072B1F8EB2

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s