Kūpinātais burgers

Vēsajos rudens vakaros tā vien gribās, ko sātīgu un punci sildošu.

Kūpinātais burgers ir šī uzdevuma augstumos un būs tīkams arī ”lielo onkuļu” pulkā, kur valda ,”jo lielāks un sātīgāks, jo labāk”, uzskats. 🙂


Burgers:

250 g. kūpināts tofu ( var iegādāties veikalā ”Dabas Stacija” )

175 g. vārīti turku zirņi 

2 nelieli burkāni

1 sakranais sīpols

2 ķiploka daivas

1 glāze vārīta tumšā kvinoja

sauja smalki kapātu valriekstu

2 ēdamk. rauga pārslas

2 tējk. malts kumīns

1 tējk. paprikas pulvera

1 tējk. chilli pulveris (pēc izvēles)

2 ēdamk. sojas jogurts

Šķipsna sāls

Maize:

2,5 glāzes kviešu milti

2 ēdamk. vīnogu kauliņu eļļa

1 glāze silta piena ( auzu, sojas )

2,5 ēdamk. brūnais cukurs

šķipsna sāls

15 g. sausais raugs

Avokado krēms:

2 gatavi avokado

Laima sula (puse no laima)

1 tējk. kumīna

Sāls

Nedaudz paparika pulvera

+             2 tomāti 

                                     Sauja rukolas lapas


Avokado krēms:

1. Visas krēmam paredzētās sastāvdaļas kārtīgi sablendē ar rokas blenderi līdz krēma konsistencei.

Maizei:

1.Miltus izsijā un sajauc ar sauso raugu.

2. Katliņā nedaudz uzkarsē pienu  ar cukuru. Pienam noteikti nevajadzētu būt pārāk karstam.

3. Miltiem pievieno pienu un vīnogu kauliņu eļļu.

4. Mīklu kārtīgi izmīca, pārber ar vēl nedaudz miltiem, apklāj ar tīru dvieli un liek siltā vietā, apmēram 30 min.

5. Mīklu vēlreiz kārtīgi izmīca un sadala 4 daļās.

6. Veido apaļas bumbas un liek uz cepešpannas.

7. Maizes pārsmērē ar nedadz eļļu un pārber ar sēkliņām.

8. Cep 20-25 min 195C

9. Kad maize izcepusies, to atdzesē un pārgriež gareniski uz pusēm.

10. Īsi pirms pasniegšanas to nedaudz apgrauzdē uz pannas.

Burgeriem:

1.Tofu sagriež mazākos gabalos un sablendē kopā ar zirņiem garšvielām un sojas jogurtu.

2. Uz pannas apcep smalki sakapātus burkānus, sīpolu un ķiploku, cep kamēr tie mīksti.

3. Kvinoju, apceptos dārzeņus un kapātos valriekstus pievieno turku zirņu masai, masai pievieno sāli un visu labi samaisa. Ar sāli jābūt uzmanīgam, jo kūpinātais tofu mēdz būt  diezgan sāļš, tāpēc masa pirms sāls pievienošanas jāpagaršo.

4. No masas ar rokām veido diezgan lielus plāceņus.

5. Tos liek uz uzkarsētas pannas un apcep no abām pusēm. Ar apgriezšanu jābūt uzmanīgam, plāceņi var būt trausli. Cepot uzliek vāku, lai tie labi izsilst un nav auksti iekšpusē.

6. Kad plāceņi gatavi sāk burgera salikšanu kopā- uz apakšējās maizes virsmas liek vienu lielu ēdamkaroti avokado krēma, virsū liek burgera plāceni, tam virsū liek nedaudz rukolas lapas un tad tomātu šķēles ( 2-3), tad virsū liek otru maizes daļu.

 

* Burgeru ir ērtāk ēst ar dakšu un nazi, jo tas ir ļoti liels, taču bezgala gards.

14D2FE1F-C5F8-4147-AE40-5E762B4F09B6

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s