Lēcu & sviesta ķirbja biezzupa

Rudenīgais lietutiņš un dzeltenās koku lapas tā vien saka priekšā, kas būtu jāēd šajā sezonā… tā rudens iedvesmota, tapa rudenīgi dzeltenā un gardā lēcu & saldā ķirbja zupiņa 🙂


3 nelieli sīpoli

neliels sviesta ķirbis

2 vidēja lieluma kartupeļi

1 glāze sarkano lēcu 

1 tējk. chilli pulveris

2 tējk. paprikas pulveris

1 tējk. ķiploka pulveris

1 l dārzeņu buljons

0,5 l ūdens

1 tējk. kumīns 

Šķipsna sāls

2 ēdamk. rauga pārslas

Sauja saulespuķu sēklu


  1. Sviesta ķirbi un kartupeļus nomizo un sagriež gabalos. Ķirbim izņem sēklas.
  2. Sīpolus smalki sakapā.
  3. Uzsilda katlu un tajā apcep kumīna sēklas un sakapātos sīpolus.
  4. Sīpoliem pievieno kartupeļus un ķirbi, visu viegli apcep.
  5. Dārzeņiem pievieno karstu buljonu. Dārzeņus vāra līdz tie vidēji mīksti.
  6. Lēcas noskalo un pievieno dārzeņiem.
  7. Zupai pievieno karstu ūdeni.
  8. Visu vāra līdz dārzeņi mīksti un lēcas gatavas.
  9. Ar kartupeļu stampu vai rokas kuļamo dārzeņus zupā nedaudz saspaida, lai veidotos krēmīga biezzupas konsistence.
  10. Zupai pievieno visas paredzētās garšvielas un sāli.
  11. Uz pannas apgrauzdē saulespuķu sēklas.
  12. Zupu pasniedz ar kale pesto vai kapātām koriandra lapām un saulespuķu sēklām.

 9C75D9DF-3498-4106-9525-9C659D9E52E5

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s