Kale Cēzara salāti ar turku zirņu krutoniem un parmezāna sieru

Kale sezonai pamazām noslēdzoties, Zaļais Zaķis pagatavojis ļoti gardus un sātīgus Cēzara salātus…

Lai dzīvo visu varenais un mūžam zaļais KALE !!!!!! 😀


Mērcei:

Sauja mērcētu Indijas riekstu 

2 ēdamk. sojas jogurta

1 ēdamk. rauga pārslas

1 tējk. ķiploka pulveris

1. tējk dijon sinepes

1/4 glāze ūdens

Citrona sula ( puse no citrona ) 

Parmezānam:

Sauja sausu Indijas riekstu

3 ēdamk. rauga pārslas

1 tējk. ķiploku pulveris

Šķipsna sāls

Krutoniem:

1 glāze vārītu turku zirņu 

1 tējk. ķiploku pulveris

1 tējk. paprikas pulveris

 1 ēdamk. eļļa cepšanai

Šķipsna sāls

Salātiem:

Liela sauja kale ( bez kātiem ) – vēlams izmantot kale ar mīkstām  lapām

1 liels tomāts

Sarkanais sīpols

Citrona sula ( puse no citrona ) 

Sāls

Pipari 


Mērce:

1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē līdz krēma konsistencei.

Parmezāns:

1. Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē uz zemākā režīma, lai rieksti netiktu samalti pilnīgā pulverī, bet, lai būtu nelieli gabaliņi.

Krutoni:

1. Turku zirņus vienā kārtā  liek uz cepešpannas, apkšā paklāj foliju.

2. Zirņiem pāri pārber paredzētās garšvielas un uzlej eļļu, un visu labi apmaisa.

3. Zirņus liek cepeškrāsns augšpusē, lai būtu tuvāk sildīšanas spirālei, var ieslēgt arī grilēšanas režīmu, bet jāuzmanās, lai zirņi neapdeg. Cep 230 grādos līdz tie kraukšķīgi (apm., 10 min ) , ik pa laikam apmaisot.

4. Kad krutoni gatavi, tos pirms likšanas salātos, atdzesē.

Salāti:

1. Sarkano sīpolu sagriež plānas ripās, tām virsū uzlej citrona sulu un uzber sāli, visu apmaisa un atstāj uz dažām minūtēm, lai sīpoli kļūtu mīksti.

2. Sīpoliem pievieno kale, lielās šķēlēs sagrieztu tomātu un 3-4 ēdamk. mērces, visu labi samaisa.

3. Pirms pasniegšanas salātiem uzber labi daudz turku zirņu krutonus un parmezānu.

8EC562ED-BA9D-47D2-AAE9-506EDFA7B95A

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s