Mīlīgie tējas cepumiņi

Mazie, mīlīgie un gardie cepumiņi, kas aukstos rudens vakarus padara daudz siltāku un omulīgākus. 🙂

P.s. Šis noteikti nav no tiem veselīgākajiem vegānajiem priekiem, bet šad tad jau varam arī pagrēkot… 😀


 

2. glāzes kviešu milti ( var izmantot arī bezglutēna miltu maisījumu)

1 glāze auzu piena

1,2 ēdamk. augu margarīns vai silts kokosviests

2 ēdamk. brūnais cukurs

neliela šķipsna sāls

Pildījumam :

1 ēdamk. brūnais cukurs (ar kaudzīti)

4 tējk. kanēlis

4 tējk. magones

2 ēdamk.  aveņu zapte 


  1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
  2. Miltu masai pievieno margarīnu un pienu. Visu kārtīgi samaisa un izmīca, lai masa būtu vienmērīga.
  3. Kad mīkla gatava, saveļ bumbu un mīklu tur ledusskapī 20-30 min.
  4. Mīklu vēlreiz izmīca un sadala 3 daļās.( ja mīkla šķiet par mīkstu, var pievienot vēl nedaudz miltu
  5. Uz galda virsmas izkaisa nedaudz miltus un ar mīklas veltni mīklu plāni izrullē ( taisnstūra formā ).
  6. Vienā traukā samaisa pusi paredzētā brūnā cukura ar kanēli un otru paredzēto brūnā cukura pusi ar magonēm.
  7. uz izrullētās mīklas virsmas vienmērīgi izklāj kanēļa maisījumu un sarullē (rullē no īsākās malas puses, lai cepumi būtu diametrā platāki). Šo pašu atkārto arī ar magoņu maisījumu un aveņu zapti.
  8. Kad mīkla sarullēta to ar nazi sagriež apmēram 1,5-2 cm biezumā.
  9. Liekot cepumus uz cepampannas, ārējo malu nedaudz aizloka, lai to noliekot uz pannas ārējā mala būtu zem cepuma, lai cepoties cepums neatrullētos.
  10. Cepumus liek jau uzkarsētā cepeškrāsnī ( 180 C ) un cep 20-30 min.

 

*Cepumus var baudīt ar gardu tēju vai augu piena glāzi 🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s