Pilngraudu rīsu biešu risotto

Kas par garšas buķeti!!! Kas to būtu domājis, ka no pāris pareizi sakombinētām sastāvdaļām var iegūt tik eksplozīvu garšu!!!

Šī ēdiena gatavošana gan aizņem vairāk laika kā ierasts, specifiskās rīsu pagatavošanas tehnikas dēļ un arī ņemot vēra faktu, ka tie ir pingraudu rīsi, taču tas noteikti ir tā vērts.


Biešu Krēmam:

1 liela cepta biete

1 ķiploka daiva

Neliela sauja mērcētu Indijas riekstu

150ml auzu krējums

100ml auzu piens

Citrona sula ( puse no citrona )

Šķipsna sāls

Pipari

Risotto:

1 glāze pilngraudu rīsu

1 sarkanais sīpols

3-4 ķiploka daivas

1 selerijas kāts

1/3 glāzes baltvīna ( pēc izvēles)

2l dārzeņu buljons (bez sāls) 

nedaudz citrona sula

Bunte lociņu

6-8 krāsnī ceptas jaunās bietītes

Nedaudz citrona sulas


Biešu krēms:

1.  Bieti ar visu mizu liek folijā, apber ar sāli un uzber nedaudz eļļas, un cep cepeškrāsnī līdz biete mīksta – 40-50 min 200 grādos.

2. Kad biete gatava to atdzesē, nomizo, sagriež gabaliņos un liek blenderī.

3. Bietei pievieno visas pārējās krēmam paredzētās sastāvdaļas, visu kārtīgi sablendē līdz krēma konsistencei.

Risotto:

1.Sīpolu, ķiploku un selerijas kātu smalki sakapā un uz mērenas liesmas apcep uz pannas, līdz tie kļūst caurspīdīgi un viegli zeltaini.

2. Garšsaknēm pievieno risotto pilngraudu rīsus un cep uz mērenas uguns līdz rīsi kļūst caurspīdīgi.

3.Rīsiem pievieno vīnu un ļauj tam izgarot.

4. Katlā uzkarsē dārzeņu buljonu un to pa vienam kausiņam pievieno rīsiem, līdz šķidrums iztvaiko. Tā pievienošanu turpina, līdz rīsi gatavi. Rīsus nevajadzētu parvārīt, tiem noteikti nevajadzētu būt kā putrai.

5. Kad rīsi gatavi tiem pievieno 4-5 ēdamk. biešu krēma un visu labi samaisa.

6. Risotto vegli pārlej citrona sulu, ja nepieciešams pievieno nedaudz sāls, un pasniedz.

*Pasniedz ar kapātiem lociņiem un krāsnī ceptajām bietītēm.

 

03F28289-98C4-4BCB-B6BE-F0DCB3F91A7A

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s