Dubultā tumšās šokolādes kūka

Pēc ilgām pārdomām Zaļais Zaķis ir sapratis, ka ziemas guļā vēl nav laiks doties un par godu svētkiem ir jāuzmeistaro kāds gards deserts!

Šoreiz- bagātīgā un pilnīgā šokolādes kūka ar kūstošiem tumšās šokolādes gabaliņiem..mmm.. 🙂



1  glāze bezglutēna milti ( var izmantot arī kviešu miltus ) 

1/2 glāzes auzu milti

1 glāze kokosriekstu cukurs vai arī brūnais muscavado cukurs

1/3 glāzes kakao pulveris

1 tējk. soda 

1 vaniļas pāksts

1 glāze silts ūdens

1/3 glāzes vīnogu kauliņu eļļa ( var izmantot arī kokosriekstu eļļu ) 

1 tējk. ābolu etiķis

100g tumšā šokolāde

neliela šipsna sāls


  1. Visas sausās sastāvdaļas izber caur sietu un kārtīgi samaisa.
  2. Miltu masai pievieno siltu ūdeni, eļļu un etiķi- kārtīgi samaisa.
  3. Masai pievieno no vaniļas pāksts izkasītās sēkliņas un sakapātu tumšo šokolādi- kārtīgi apmaisa.
  4. Ņem kūkas formu ar caurumu vidū ( var izmantot arī apaļo kūkas formu ), to nedaudz ietauko un iekšā lej mīklu.
  5. Kūku liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī- 180C un cep 25 min. ( apaļajai formai varētu būt nedaudz ilgāks cepšanas laiks- apm. 30-35 min.)
  6. Kad kūka ir gatava to atstāj formā atdzesēties 15-20 min., tad izņem no formas un ļauj pilnībā atdzist.

 

F2B63C70-567C-4CD6-B612-839AC5C109D3

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s