Sātīgie kailgraudu miežu salāti ar bazilika pesto un krāsnī cepto ķirbi


Glāze kailgraudu mieži

2 lielas saujas bazilka lapas

3 ēdamk. rauga pārslas

1/2 citrons (sula)

5 ēdamk. olīveļļa (pesto pagatavošanai) 

neliela sauja grauzdētu valriekstu

1/2 tējk. ķiploku pulveris

šķipsna sāls

pipari

nedaudz ūdens

neliels riekstu vai cepamais ķirbis

2 tējk. paprikas pulveris

5 timeāna zariņi

10-15 mazie sīpoliņi

šķipsna sāls

pipari

1 ēdamk. eļļa ( cepšanai ) 


1. Kailgraudu miežus noskalo un mērcē 2-3 stundas, tad vāra līdz mīksti ( 20- 30 min.) Miežus atdzesē.

2. Ķirbi sagriež vidēja lieluma šķēlēs, mazos sīpoliņus nomizo un lielākos sagriež uz pusēm.Visu liek uz cepešpannas un apber ar paprikas pulveri, sāli, pipariem, pievieno eļļu, un visu kārtīgi apmaisa. Cep cepeškrāsnī līdz ķirbis un sīpoli mīksti (200C/ 30-40 min.)

3.Bazilika lapas liek traukā, pievieno eļļu, riekstus, rauga pārslas, citrona sulu, sāli piparus un visu kārtīgi sablendē. Ja pesto šķiet pārāk biezs, pievieno nedaudz ūdens.

4. Atdzesētos kailgraudu miežus kārtīgi samaisa ar labi daudz pesto un pievieno gatavo ķirbi un sīpoliņus.

10B3F317-38E1-4C32-84D1-B0F2F3BAC767

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s