Miso & rīsu nūdeļu zupa ar kūpināto tofu

Nevaru iedomāties vēl labāku ziemas atslodzes ēdienu pirms lielās Ziemassvētku izēšanās!!!


1,5 litrs ūdens

100 g platās rīsu nūdeles ( var izmantot arī soba vai citas nūdeles )

1 burkāns 

1/2 sīpols

5 vidēja lieluma shiitake sēnes

neliela sauja shimeji sēnes

2 ēdamk. gaišā miso pasta

4-6 ēdamk. tamari/ sojas mērce

200 g kūpināts tofu 

1 ēdamk. sezama sēklas

2 tējk. tamari / sojas mērce

2 tējk. kļavu sīrups


  1. Katlā uzvāra ūdeni pievieno smalkās, gareniskās sloksnēs sagrieztu burkānu un sīpolu.
  2. Shiitake sēnes sagriež gareniski, shimeji sēnēm nogriež kātus un pievieno verdošajam ūdenim.
  3. Dārzeņus nedaudz pavāra un pievieno rīsu nūdeles. Vāra apm. 5 min.
  4. Kamēr nūdeles vārās, miso pastu atsevišķi sajauc ar siltu ūdeni, pievieno 4-6 ēdamk. tamari mērces un visu kārtīgi samaisa līdz pasta izšķīst.
  5. Kad nūdeles gandrīz gatavas tām pievieno izšķīdināto miso pastu un kārtīgi apmaisa. Ja nepieciešams pievieno vēl tamari mērci.
  6. Kūpināto tofu sagriež nelielos gabaliņos, un kārtīgi apcep uz pannas, līdz tie zeltaini brūni, tad pievieno sezama sēklas un cep vēl nedaudz.
  7. Tofu pievieno tamari mērci un kļavu sīrupu, visu kārtīgi apmaisa un cep vēl nedaudz līdz šķidrums uzsūcas un tofu gabaliņi kļūst tumšāki un lipīgi.

*Pasniedzot, zupai pa virsu liek tofu gabaliņus un pievieno laima šķēli.

*Zupai var pievienot arī dažādus digstus vai zaļumus – lociņus/ koriandru.

3B712D66-AD53-47C6-990C-981C5A03E75B

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s