Ātrā ābolu strūdele

Šī recepte noteikti uzrunās tos, kuriem ēdiena gatavošana noteikti nav pirmās izvēles izprieca un hobijs  😀

Atrā ābolu strūdele ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojama, un rezultāts ir vairāk kā  iepriecinošs – ābolu, rozīņu un kanēļa nepārspējamā kombinācija ievīstīta kārdinoši kraukšķīgajā Filo mīklā… tik tiešām īsts baudījums 🙂


vidēja lieluma cepamie āboli (skābi un cieti)

3-4 ēdamk. brūnais cukurs

1 ēdamk. kanēlis 

Liela sauja mērcētas rozīnes

6-8 sloksnes Filo mīkla 

Kokosriekstu eļļa


  1. Filo mīklu atlaidina ledusskapī, tad ieliek starp diviem mitriem dvieļiem, lai tā nekļūtu sausa.
  2. Ābolus sagriež vidēji biezās šķēlēs un kārtīgi samaisa ar cukuru, kanēli un rozinēm.
  3. Uz galda izklāj mitru dvieli un uz tā pa vienai klāj filo mīklas sloksnes starp tām ar otiņu viegli iesmērējot izkausētu kokosriekstu eļļu. Kārtas rūpīgi klāj vienu uz otras, lai nebūtu lielas plaisas vai caurumi.
  4. Kad visas paredzētās mīklas kārtas ir izklātas, pa vidu gareniski liek ābolus, malās atstājot vietu ielocīšanai uz iekšu.
  5. Strūdeli aizloka gareniski, malas ielokot uz iekšu.
  6. Strūdeli uzmanīgi pārceļ uz cepampannas, apakšā paklājot cepampapīru.
  7. Strūdeli cep 2o-30 min 180-190C

 

0916469A-783E-4FE0-B3FB-34A26880051D

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s