Turku zirņu & kokospiena Karijs


3 vidēja lieluma burkāni

1/3 vidēja lieluma sviesta ķirbis

2 dzeltenie sīpoli

4 ķiploka daivas

1 glāze vārīti turku zirņi

2 tējk. karija pulveris

2 tējk. Garam masala

1 tējk. malts kanēlis

1/2 tējk. kajenas pulveris

1 tējk. kumīna sēklas

1 tējk. sinepju sēklas

1,5 glāzes ūdens

0,5 glāze kokospiens

4 ēdamk. bezpiedevu sojas jogurts

Laima sula ( puse no laima )

Šķipsna sāls

Sauja kapāts koriandrs

150 g vārīti ”Jasmin” rīsi 


 

  1. Uzkarsētā pannā apcep kumīna un sinepju sēklas. Pievieno smalki sakapātus sīpolus, ķiploka daivas un sarīvētus burkānus. Visu labi apcep.
  2. Burkāniem pievieno nelielos kubiņos sagrieztu sviesta ķirbi. Visu labi apmaisa un apcep.
  3. Dārzeņiem pievieno kariju, garam masalu, kanēli, kajēnas pulveri un visu labi samaisa.
  4. Dārzeņiem pielej karstu ūdeni. Uzliek vāku un uz lēnas uguns visu sautē līdz dārzeņi mīksti, tad pievieno turku zirņus.
  5. Ar kartupeļu stampājamo visu labi saspaida, lai masa būtu vienmērīgāka, tad pievieno kokosriekstu pienu un visu labi samaisa.
  6. Karijam pievieno sāli.
  7. Atsevišķā traukā samaisa jogurtu ar laima sulu, sāli un kapāto koriandru. Visu labi samaisa.

* Kariju pasniedz ar Jasmin rīsiem un korianda jogurtu. Pēc izvēles var pievienot vēl koriandru pašam karijam.

* Turku zirņu vietā var izmantot arī lēcas.

9652780C-5F7F-47B1-853F-EE54C98AE2E5

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s