Piparkūkas

Ziemassvētki nav iedomājami bez burvīgās piparkūku smaržas, kas raisās mūsu mājās un, kad ārā zied pūpoli, tad pirparkūkas ir mūsu vienīgais īstais Ziemassvētku vēstnesis… Protams, arī vegāna mājas nav izņēmums, tāpēc tapusi ļoti vienkārša un pasakaini garda piparkūku recepte 🙂


150 g vegan margarīns vai kokosriekstu sviests

1 glāze brūnais cukurs

75 ml ūdens vai augu piens

1 tējk cepamais pulveris

3,5 glāzes milti

3 tējk.Piparkūku garšvielu maisījums 

(samalts ingvers, kanēlis, pipari, krustnagliņas, muskatrieksts, kardamons)

Vaniļas pāksts

Rīvēta apelsīna miziņa ( no viena apelsīna )


1.Katliņā uzkarsē pienu ar margarīnu, cukuru un pievieno atgrieztu vaniļas pāksti ( pirms tam izkasot pāksts iekšieni, ko pievieno pienam). Silda uz lēnas uguns kamēr cukurs izkūsts, tad noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Tad masai pievieno cepamo pulveri, apelsīna miziņu un garšvielu maisijumu. Masu atdzesē vēl nedaudz.

2.Bļodā iesijā miltus un pievieno šķidro masu. Visu kārtīgi samaisa un izmīca, ja nepieciešams pievieno vēl miltus.

3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī uz pāris stunām ( Vēl labākai garšai var atstāt uz vairākām dienām).

4. Pirms cepšanas mīklu izņem no ledusskapja un atlaidina apm. 20-30 min. ,lai mīkla nebūtu cieta.

5. Miklu izrullē un veido sev tīkamās formiņas. Cep 185C/ 15-20 min.

0C1DC10C-290D-4321-8185-308D87E1E3D8

4C3435CD-39F3-4682-8097-BA83C6CE48B3

One thought on “Piparkūkas

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s