Siltie Kale / Lēcu / Topinambūru salāti

Aukstajā ziemas spalgonī noteikti nevaram aizmirst par to, cik svarīgi uzturā ir uzņemt zaļumus un šķiedrvielas… Kale noteikti ir viens no vērtīgākajaiem zaļumiem un tā pagatavošanas variācijām nav robežu… Šoreiz Zaļais Zaķis pagatavojis ziemīgi sildošos un vitamīniem bagatos siltos salātus, kas ne vien rada sāta sajūtu, bet arī sniedz vērtīgo vitamīnu un šķiedrvielu devu.


 

5 nelieli topinambūri

1 burkāns

1/2 gāze vārītas Beluga lēcas

Liela sauja Kale lapas

1 tējk. zemesriekstu sviests

1 tējk. tamari mērce ( izmanto arī sojas mērci ) 

Citrona sula ( puse no citrona ) 

1 tējk. karija pulveris

1 tējk. kumīna sēklas

1/2 tējk. Kajenas pulveris

1 ēdamk. Vīnogu kauliņu eļļa

Šķipsna sāls


  1. Burkānu nomizo un sagriež ripās. Pievieno karija un kajenas pulverus, kumīna sēklas, sāli un eļļu, visu labi apmaisa un liek cepties cepeškrāsnī 15-20 min / 200-210 C
  2. Topinambūrus nomizo, pārgriež uz pusēm, pievieno sāli un piparus un arī cep cepeškrāsnī 15-20 min / 200-210 C
  3. Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo mērci. Bļodiņā samaisa citrona sulu, zemesriekstu sviestu un tamari/sojas mērci, visu labi samaisa.
  4. Kale lapas saplucina, noskalo, nožāvē un sautē 3-4 min.
  5. Lēcas uzsilda un tām pievieno sautēto kale, dārzeņus, mērci un visu kārtīgi samaisa.

*Salātiem var pievienot kapātu korinadru vai citus zaļumus pēc savas izvēles.

4B0AFEC5-3B37-4545-9C79-92965C97F99F

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s