Načos čipsi ar ”Čedaras” siera mērci

Mūsu mājās pavisam pārliecinošs, ziemu raksturojošs elements ir nedēļas nogaļu vēlie filmu vakari, kur, protams, nekādi neiztikt bez TV našķiem. Šis Zaļā Zaķa našķis liek sapņot par nedēļas nogales filmu vakariem, jau pirmdienas rītā…


Čipsi:

1 glāze kukurūzas milti ( vidēji rupjā maluma )

1/2 glāze kviešu milti

1 tējk. malts kumīns

1/2 tējk. kajenas pipari

75 ml. auksts ūdens

1 ēdamk. Vīnogu kauliņu eļļa

Šķipsna sāls

”Čedaras”siera mērce:

3 vidēja lieluma kartupeļi

2 burkāni

3 ēdamk. rauga pārslas

Neliela sauja mērcētu Indijas riekstu

1/2 tējk Dijon sinepes

2 tējk paprikas pulveris

1 tējk. ķiploku pulveris

1 glāze auzu piens


Načos čipsi:

  1. Sajauc visas paredzētās sastāvdaļas un kārtīgi izmīca.
  2. Mīklu sadala vidēja izmēra bumbās un izrullē apļa formā.
  3. Izrullēto mīklu cep uzkarsētā pannā, līdz tā apbrūnē un kļūst nedaudz kraukšķīga.
  4. Izcepto mīklu sagriež 8-10 trīsstūros.
  5. Sagriezto mīklu liek uz cepešpannas, apziež ar nedaudz eļļu un uzber nedaudz sāls.
  6. Cep cepeškrāsnī 20-30 min 180-195 C / līdz trīsstūri kļūst pilnībā kraukšķīgi.

”Čedaras”siera mērce:

  1. Burkānus un kartupeļus nomizo un sagriež vidēja lieluma kubiņos un ripās, un liek uz cepešpannas.
  2. Dārzeņus apber ar paprikas pulveri, ķiploku pulveri, sāli, uzlej eļļu un kārtīgi samaisa.
  3. Cep cepeškrāsnī 20-30 min 200 C
  4. Kad dārzeņi gatavi, tos liek bļodā. Pievieno visas pārējās paredzētās sastāvdaļas un visu labi sablendē līdz veidojas vienmērīga, krēmīga konsistence.

2F498AB9-7897-4887-A6E9-695DBC7E0EB0 D00F3705-B88C-4915-84F0-472D5838CF5E

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s