Krēmīgā polenta ar Puķkāposta ”steiku”

Kārtējā Zaļā Zaķa recepte, kas prasa pavisam nedaudz pūļu, taču iegūtais rezultāts ir pārsteidzoši gards un spēcīgu garšu pilns!!!  🙂


Polenta:

1 glāze auzu piens

1/2 glāze polenta ( rupja maluma kukurūza )

5 imeāna zariņi

Šķipsna sāls

1 ēdamk. auzu krējums

Puķkāposta steiks:

1 puķkāposts

1 tējk. kūpinātās paprikas pulveris ( vai vienkārši paprikas pulveris )

Šķipsna sāls ( var izmantot arī kūpināto sāli, ja nav kūpinātās paprikas pulvera )

Pipari

Vīnogu kauliņu eļļa


  1. Puķkāpostu sagriež biezās vertikālās šķēlēs. Izmanto vidus daļu, kur puķkāposts vislabāk turas kopā un saglabā formu.
  2. Puķkāpostu apslaka ar eļļu un pārkaisa paprkas pulveri, sāli un pipariem, visu ierīvē.
  3. Puķkāpostu liek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 200C / 20-30 min., līdz puķkāposts kļūst mīksts un zeltaini brūns. Cepšnanas vidū puķkāpostu apgriež otrādi.

Kad puķkāposts jau gandrīz gatavs, pagatavo krēmīgo polentu.

  1. Katlā uzvāra nepieciešamo piena daudzumu, pievieno sāli un timeānu.
  2. Aktīvi maisot, karstajam pienam pieber nepieciešamo polentas daudzumu. Uguni nogriež uz minimumu.
  3. Polentu maisa 3-4 min., tad noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 5-10 min. Īsi pirms pasniegšanas polentai pievieno nepieciešamo auzu krējuma daudzumu, kārtīgi samaisa un pasniedz kopā ar puķkāposta steiku.

AEA8A526-1740-4E25-9E79-E54E0FFA22B1 4519DB8D-6179-401C-BE5D-6CA95CD01EA1

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s