Pastinaku krēmzupa ar dārzeņu čipsiem

Krēmīgā un aromātiskā pastinaku krēmzupa piepildīs jebkuru izsalkušu punci un krāsainie dārzeņu čipsi padara ēšanas prieku vēl lielāku 🙂


Zupa:

1 vidēji liels sīpols

Neliela selerijas sakne

3 ķiploka daivas

6 vidēja lieluma pastinaki

4 svaiga timeāna zariņi

2 glāzes auzu piens

2 glāzes dārzeņu buljons

1 ēdamk. Vīnogu kauliņu eļļa

Šķipsna sāls

Pipari

Dārzeņu čipsi:

1 vidēja lieluma biete

1 liels burkāns

liela bunte Kale

šķipsna sāls

Vīnogu kauliņu eļļa

1 ēdamk. rauga pārslas

Zupa:

  1. Katlā uzkarsē eļļu. Visus paredzētos dārzeņus sagriež vidēja lieluma kubiņos un apcep katlā. Pievieno no kātiņiem noplucināto timeānu un labi samaisa. Sautē.
  2. Kad dārzeņi apcepušies tiem pievieno paredzēto piena un buljona daudzumu, visu vāra līdz dārzeņi pilnībā mīksti.
  3. Zupai pievieno sāli un piparus un visu sablendē ar rokas blenderi līdz pilnīgi gludai konsistencei.

Čipsi:

  1. Bieti un burkānu nomizo. Ar mizotāju turpina mizot dārzeņus veidojot sloksnes.
  2. Dārzeņus sloksnes aplej ar pavisam nedaudz eļļu un uzper sāli, kārtīgi apmaisa un izklāj uz cepešpannas (apakšā paklāj cepampapīru).
  3. Kale noskalo, nosusina un saplucina. Pievieno nedaudz eļļas, sāli, rauga pārskas un visu kārtīgi samaisa. Liek uz cepešpannas.
  4. Visus dārzeņus liek cepeškrāsnī. Cep ventilātora režīmā 130-150C. Cep līdz čipsi kļūst pilnībā kraukšķīgi.

*Šādus dārzeņu čipsus var gatavot no jebkādiem sev tīkamiem dārzeņiem.

*Dārzeņu čipsus liek uz zupas īsi pirms pasniegšanas

1EAEAB93-BFFE-4B55-81A3-F25715D95E78

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s