Pasta Pesto Pupas

Skriešanas un sporta sezonai uzsākoties ir tik būtiski nodrošināt mūsu organismu ar vajadzīgajām uzturvielām, lai tas spētu atjaunoties pēc lielajām slodzēm. Kā jau zinām, tad graudaugi kopā ar pākšaugiem ir viens no veidiem kā gūt pilno proteīnu, kas sportisitiem un visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem ir tik ļoti nepieciešams, tāpēc šajā ēdienā apvienotā pilngraudu pasta kopā ar pupām rada nevien lielisku kombināciju uzturvērtību ziņā, bet vēl jo vairāk, garšas baudījuma ziņā!!!


Divas lielas saujas bazilika lapu (bez kātiem)

Neliela sauja grauzdētu valriekstu

1 ķiploka daiva

2 ēdamk. rauga pārslas

Citrona sula (puse no citrona)

4 ēdamk. olīveļļa

Šķipsna sāls

Pipari

Divas saujas vārītu sakrano kāršu pupu

100g pilngraudu spaghetti

Zirņu un kreses dīgsti


  1. Bazilika lapas liek dziļā traukā, pievieno riekstus, citrona sulu, rauga pārslas, ķiploka daivu, eļļu, sāli, piparus un visu kārtīgi sablendē.
  2. Katlā uzvāra apm. 2L ūdens, pievieno nedaudz eļļu un sāli, pievieno paredzēto spaghetti daudzumu. Vāra 8-10 min.
  3. Izvārīto pastu nokāš un liek lielā bļodā.
  4. Pastai pievieno izvārītās pupas un 3-4 ēdamk. pagatavotā pesto. Visu labi samaisa.
  5. Pasniedzot pievieno zirņu un kreses dīgstus, un pārkaisa ar vēl nedaudz rauga pārslām.

*Pastai var izmantot arī citus pesto veidus, piemēram, Kale pesto.

 

39FB2C13-1571-4A26-9638-21CC042C7095

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s