Nātru un balto pupiņu humuss

Šis ir īstais laiks, kad izmantot dabas veltes sevis dziedēšanai un organisma atjaunošanai, un kāpēc gan to nedarīt jautrā un interesantā veida- nātru un balto pupu hummus ir ideāls pierādījums tam, ka veselīgs ir nevien labs mūsu organismam, bet arī pārsteidzoši gards!!!


Divas lielas saujas mazo nātru (bez lieliem kātiem)

Glāze vārītu balto pupu

1 ēdamk. rauga pārslas

1 tējk. tahini

Citrona sula (puse no citrona)

Šķipsna sāls

Pipari

1/2 tējk. ķiploku pulveris


  1. Svaigās nātres liek sietā, noskalo un noplaucē ar verdošu ūdeni, tad atkal skalo un dzesē zem ledus auksta ūdens.
  2. Baltās pupas liek bļodā, pievieno visas paredzētās sastāvdaļas (pirms nātru pievienošanas, tās notecina) un visu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi, ja nepieciešams pievieno nedaudz ūdens.

*Humusu pasniedz ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, krekeriem, uz maizes, vai arī izmanto kā salātu dresingu vai, kā piedienu dažādiem dārzeņu ēdieniem.

*Humusa garša pastiprinās, kad tas pāris stundiņas pastāvējis ledusskapī.

4BF3C7C2-2929-4C96-883F-B4871F8BE169

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s