Griķu miltu & Rozmarīna maizes stienīši

Šī uzkoda ir ideāli piemērota ēšanai kopā ar dažādām mērcēm, krēmiem un humusu, vai arī vienkārši, kad vēlies uzgraust kādu sāļo našķi.


7BF61CF5-F95F-478E-BDDA-C4A5D9F2EDD1

1 glāze griķu miltu

1/2 glāzes kviešu miltu

1 tējk. sāls

1/2 tējk. brūnais cukurs

10o ml. silts ūdens

2 ēdamk. olīveļļa

1 tējk. sausais raugs

1/2 tējk. paprikas pulveris

1/2 tējk. rozmarīns


1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.

2. Pievieno olīveļļu un siltu ūdeni, visu labi samaisa, mīcot.

3. Masu pārklāj ar tīru dvieli un liek siltā vietā apm. 20-30 min.

4. Masu vēlreiz izmīca un ar mitrām rokām veido vairākas vienāda lieluma mīklas piciņas no kurām veido vienāda lieluma stienīšus, tos rullējot uz dēļa un pakaisot nedaudz miltus.

5. Stienīšus liek uz cepampannas , apakšā paklājot sviesta papīru.

6. Stienīšiem pāri pārber vēl nedaudz rozmarīnu, rupjo sāli  un paprikas pulveri.

7. Cep cepeškrāsnī 20 min. / 200 C

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s