Svaigā avokādo zupa ar piparmētru cukurzirņiem

Vasaras karstumā alkas pēc kā svaiga un viegla ir nepārvaramas… Svaigā avokado zupa ar jaunajiem gurķīšiem un atspirdzinošo piparmētru padara karstās vasaras dienas vēl laiskākas, un sniedz spēku atkal mesties jūras viļņos un baudīt vasaras priekus!!


2 gatavi avokado

mazi gurķīši

1 ķiploka daiva

1 tējk. smalki rīvēta ingvera

150 g sojas jogurts bez piedevām 

Laima sula (puse no laima)

1 glāze ūdens

Šķipsna sāls

Pipari

Sauja cukurzirņu

Sauja svaigu piparmētru

1/2 tējk. smalki rīvēta laima miziņa

1 tējk. laima sula

1 tējk. olīveļļa


  1. Lielā bļodā liek no mizas un kaula atdalītus avokado, pievieno gabaliņos sagrieztus gurķus, smalki sarīvētu ķiploku un ingveru, laima sulu, sojas jogurtu, ūdeni, sāli, piparus un visu kārtīgi sablendē ar rokas blenderi. Var pievienot arī ledu.
  2. Cukura zirņus izņem no pāksts un tvaicē 3-5 min. Kad tie gatavi, tos skalo zem ledus aukstas ūdens strūklas.
  3. Atdzesētos zirņus liek bļodiņā, pievieno rīvēto laima miziņu, laima sulu, smalki sakapātu svaigo piparmētru, sāli, piparus un olīveļļu, un visu viegli apmaisa.
  4. Zupu atdzesē uz pāris minūtēm ledusskapī un pasniedz kopā ar piparmētru cukurzirņiem.

 

File 28-06-16 17 53 56.jpeg

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s