Soba nūdeļu & edamame salāti ar miso dresingu un kūpināto tofu

Vieglas pusdienas perfektam nedēļas sākumam 🙂


150 g Soba nūdeles

Sauja lobītu edamame pupiņu

1 burkāns

Bunte loku

1 ēdamk. miso pasta

Citrona sula (puse no citrona)

2 tējk. mīksts zemesriekstu sviests

1 tējk. tamari mērce

2 ēdamk. karsts ūdens

150 g kūpinātais tofu (iegādājies veikalā ”Dabas Stacija”)


  1. Soba nūdeles vāra verdošā ūdenī 4-5 min., pēc tam tās liek sietā un skalo zem aukstas ūdens strūklas.
  2. Edemame pupiņas tvaicē 5-7 min., pēc tvaicēšanas arī skalo zem auksta ūdens un izņem no pākstīm.
  3. Burkānu nomizo un rīvē uz smalkās mandolīnes.
  4. Atsevišķā bļodiņā sajauc miso pastu, zemesriekstu sviestu, tamari, citrona sulu un karsto ūdeni, līdz šķidrums kļūst vienmērīgs.
  5. Nūdeles sajauc ar sarīvētajiem burkāniem, edamami un smalki sakapātiem lokiem. Pievieno miso dresingu un visu labi samaisa.
  6. Kūpināto tofu sagriež šķēlēs un apcep uz gril vai parastās pannas.
  7. Salātus pasniedz pievienojot apcepto tofu un, uzberot vēl nedaudz kapāto loku.

 

File 28-06-16 17 55 19.jpeg

One thought on “Soba nūdeļu & edamame salāti ar miso dresingu un kūpināto tofu

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

w

Connecting to %s